MENÜ

AZ ÉV TÁNCA (TM) TAVASZI és a
DANCE STAGE (TM) ŐSZI NEMZETKÖZI
Minősítő és Díjkiosztó Táncművészeti Versenyek hivatalos oldala

"Tiszta tánc, tiszta verseny (TM)"

Versenyeinkről....

Első országos táncversenyünket 2014. május 10-n rendeztük meg, azóta minden évben két versenyt rendezünk, egy tavaszi és egy őszi versenyt.

"Tiszta Tánc, Tiszta Verseny!" 

Mielőtt versenyszervezésbe kezdtünk mi is több versenyen vettünk részt táncosainkkal és sajnos nagyon sokszor valamilyen negatív dologgal szembesültünk. A legtöbb versenyen a szervező táncosai, vagy a szervező és a zsűri táncosai is versenyeztek, sőt voltunk olyan versenyen is, ahol maga a zsűritag is versenyzett. Ekkor telt be a pohár és gondoltunk egy nagyot! Megalkottunk egy olyan versenyt, amelynek nem az a célja, hogy magunknak, illetve  a  zsűri táncosait  díjazzuk.  Versenyeink szlogenje a "Tiszta Tánc, Tiszta Verseny!" , amely azt jelenti, hogy nálunk sem a szervező (Pozitív Centrum Táncművészeti Egyesület), sem pedig a zsűri táncosai nem versenyezhetnek. Táncosaink kizárólag versenyen kívüli produkciókat mutatnak be nyitótáncként, illetve az eredményhirdetés előtti szünetben. Versenyeink kizárólag értetek vannak...

Mindig tele vagyunk új ötletekkel!

Tavaszi versenyünk mindig "Az Év Tánca", őszi versenyünk pedig a "Dance Factor" nevet viselte 2017-ig, 2018-tól az őszi versenyünk nevét Dance Stage-re változtattuk. Két versenyünk felépítése közel azonos, viszont az eredményhirdetések számában és a díjazásban különböznek.

Amiben viszont mindkét versenyünk megegyezik:

Egyedülálló, hogy versenyeinken mindig van egy megadott TÉMA, ennek megfelelően hozhatnak a versenyzők különböző koreográfiákat, de természetesen ez nem kötelező, tehát témán kívüli produkciókkal is lehet nevezni, viszont a legfőbb díjat, a trófeát kizárólag a témába nevezett legjobb produkció viheti haza.

Elsőként kezdtük el az országban a minősítés és a díjazás összevonását, valamint azt, hogy nálunk minden versenyző kap érmet produkciónként, tehát versenyeink egyrészt minősítő versenyek (minden produkció kap minősítést), másrészt a legjobb produkciók díjazásban is részesülnek. 

Nálunk a díjzás, ahogy a verseny menete is,  áttekinthető, érthető és logikus.

Tavaszi versenyeink minősítő részébe bevezettük a Gyémánt minősítést (TM), amely csak és kizárólag "Az Év Tánca" versenyeken nyerhető el, hiszen mostmár ez is jogilag védett.

Versenyről versenyre igyekszünk új ötletekkel meglepni versenyzőinket, így bár versenyeink felépítése azonos, mindig van, ami újdonság.

Ilyen vívmányunk volt az Impro-Show kategória bevezetése is, mely ötlete szintén a mi fejünkből pattant ki.smile

Mindig színpadon!

Számunkra fontos a verseny jó hangulatának megteremtése, fontos az is, hogy versenyzőink kiemelten mutathassák be produkcióikat. Éppen ezért ragaszkodunk a színpadhoz. Versenyeinket igényes színházteremben rendezzük meg. Versenyzőink számára külön öltözési lehetőséget is biztosítunk.

Nemzetközi versennyé váltunk!

Bár versenyeink országos versenynek indultak, mára már a határokon túlról is érkeznek hozzánk a versenyzők (Románia, Szlovákia, Németország, Anglia). Egyre nagyobb a versenyzői létszámunk és emiatt tavaszi versenyünket 2018-tól 2 napos versenynek hirdettük meg. Fontos számunkra, hogy a versenyzők, ne késő este versenyezzenek. De figyelembe vesszük a zsűri befogadó képességét is. Éppen ezért megszabjuk a maximális produkciószámot.

Mások mondták...

Többen mondták már, hogy a mi versenyünk átlátható, jól megszervezett, nem szokványos és nívós. Bízunk benne, hogy ti is meg fogjátok tapasztalni!

Várunk benneteket szeretettel versenyeinken!

 

Hírek

 • AKTUÁLIS VERSENY - 2019 TAVASZ

  AZ ÉV TÁNCA 2019 

  2019. ÁPRILIS 28.

  NEVEZÉSI HATÁRIDŐ:

  ÁPRILIS 10. SZERDA

  illetve a maximális produkciószám!

 • ŐSZI VERSENYÜNK NEVEZÉSÉT LEZÁRTUK!
  2018-10-22 19:24:15

  Kedves Versenyzőink!
  NAGYON KÖSZÖNJÜK NEKTEK, HOGY ÚJRA TELTHÁZAS VERSENYT RENDEZHETÜNK A SZÁMOTOKRA!
  A nevezést a nevezési határidő előtt, a mai napon lezártuk! Ez azt jelenti, hogy a továbbiakban újabb tánciskolától, egyéni versenyzőtől az őszi versenyünkre nevezést már nem tudunk elfogadni!
  Természetesen az eddig benevezett versenyzők hiányzó adatait, nevezési díjait, zenéit október 28-g még elfogadjuk! Kérjük, hogy a határidőt legyetek szívesek betartani, mert mi is így tudjuk tartani az ígért határidőket!

 • ŐSZI VERSENYÜNK NEVE MEGVÁLTOZOTT!

  Kedves Versenyzőink! 

  2018-tól őszi versenyünket már nem Dance Factor, hanem Dance Stage néven hirdetjük!

  A NEVEZÉSI HATÁRIDŐ:

  2018. OKTÓBER 28.

 • AKTUÁLIS VERSENYÜNK 2018 ŐSZ

  NEVEZÉSI HATÁRIDŐ:

  2018. OKTÓBER 28.

   

 • NEVEZÉSI HATÁRIDŐ: ÁPRILIS 13. PÉNTEK

  Kedves Versenyzőink! A szombati versenynap betelt, a nevezéseket lezártuk, kérjük erre a versenynapra már ne jelentkezzetek! Viszont Vasárnapra még maradt néhány hely, ezért erre a napra ÁPRILIS 13., PÉNTEKIG még lehet nevezni!
  Az érvényes nevezés a nevezési lap és a nevezési díj Péntek délutánig történő beérkezését jelenti. Péntek délutáni utalás esetén az átutalási bizonylatot is kérjük e-mail-ben elküldeni!

 • AZ ÉV TÁNCA 2018 - OSCAR

  Nemzetközi Táncversenyünk időpontja: 

  2018. ÁPRILIS 28. ÉS 29.

  NEVEZÉSI HATÁRIDŐ:

  ÁPRILIS 10.

 • ÚJDONSÁGOK a DF2017 versenyünkön:

  ÚJDONSÁG CSAK EZEN A VERSENYÜNKÖN:
  Megválasztjuk a verseny, azaz az Álarcosbál BÁLKIRÁLYNŐJÉT ÉS BÁLKIRÁLYÁT!
  A koronát annak a két táncosnak tesszük a fejére, aki tánctudásában kiemelkedő és sminkje, jelmeze bálhoz illő lesz.
  A győztesek nem csak tánciskolából és nem csak egy korcsoportból kerülhetnek ki. Tehát a díjra mindenki esélyes, aki szép jelmezben, kiválóan táncol és színpadi jelenléte kisugárzó.

  NÍVÓ-DÍJ - Díjazzuk a hűségeteket és az ötleteiteket: 
  Szintén újdonság! A Nívó-díjat az a tánciskola, tánccsoport vagy Táncstúdió veheti majd át, amely legalább már két versenyünkön részt vett (akár az őszi, akár a tavaszi) és most akár egy, de akár több produkciójában megmutatja sokoldalúságát, kreativitását. Ezzel a díjjal tehát számunkra a verseny legeredményesebb táncosait fogjuk díjazni. A NIVÓ-díjhoz a szervezők egy 20.000-Ft értékű nevezési díj utalványt is felajánlanak, amelyet a győztes tánciskola felhasználhat "AZ ÉV TÁNCA 2018" tavaszi versenyünkön.

 • AZ ÉV TÁNCA (TM) 2017

  2017. ÁPRILIS 22.

  A jelentkezéseket az elért maximális produkciószám miatt, a jelentkezési határidő előtt 3 héttel LEZÁRTUK!

  NEVEZÉSI HATÁRIDŐ (A NEVEZÉSI DÍJAK BEÉRKEZÉSÉNEK HATÁRIDEJE):

  2017. ÁPRILIS 10.

 • Őszi Versenyünk Időpontja

  Kedves Versenyzőink!

  Őszi versenyünk 2016. november 5-én, Szombaton kerül megrendezésre.

  A JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: OKTÓBER 20.

  (A JELENTKEZÉSI LAPOKAT OKTÓBER 20-IG BE KELL KÜLDENI!)

  A NEVEZÉSI DÍJAKAT ÉS A ZENÉKET PEDIG OKTÓBER 25-IG FOGADJUK!

   

 • A JELENTKEZÉSEKET LEZÁRTUK!
  2016-04-13 19:52:01

  KEDVES TÁNCPEDAGÓGUSOK ÉS VERSENYZŐK!
  EZÚTON ÉRTESÍTÜNK BENNETEKET, HOGY A JELENTKEZÉSEK ELÉRTÉK A MAXIMÁLIS LÉTSZÁMOT, ÍGY A MAI NAPON A JELENTKEZÉSEKET LEZÁRTUK!
  Azokat a produkciókat, amelyeket előre jeleztetek nekünk (e-mail-en, telefonon, stb - ez még 4 tánciskola), de a jelentkezési lapot ezidáig nem küldtétek el, MÉG ELFOGADJUK, legkésőbb április 20-ig történő beérkezéssel!
  Végleges produkciószámot a nevezési díjak beérkezését követően tudunk majd közölni (április 25). Illetve azokat, akik még szerettek volna jelentkezni, várólistára tudjuk helyezni és április 25. után tudjuk megírni, hogy az esetleg mégsem nevező versenyzők helyére be tudjuk-e őket tenni.
  KÖSZÖNJÜK A BIZALMAT, A SOK-SOK PRODUKCIÓT ÉS KÖSZÖNJÜK HOGY NAGYON SOKAN ÚJRA RÉSZT VESZTEK VERSENYÜNKÖN!

 • Az Év Tánca 2016

  IDŐPONT: 2016. MÁJUS 7. SZOMBAT

  DEBRECEN

   

 • DANCE FACTOR 2015 - Őszi Verseny

  Őszi Versenyünk Időpontja:

  2015. November 7.

  Debrecen

  TÁMOGATÓNK:

   

 • AZ ÉV TÁNCA 2015

 • TÁMOGATÓINK:

   

   

   

   

   

   


Asztali nézet